Bodycasting is het proces waarbij een exacte kopie van het menselijk lichaam wordt gemaakt in de vorm van een persoonlijk driedimensionaal beeld.

Jouw verhaal vertaald in een beeld.

Middels bodycasting kan ik jouw bijzondere moment vastleggen, waarbij ik met aandacht voor je verhaal en jouw wensen een vertaling maak en deze vorm geef in jouw exclusieve beeld. Met mijn creatieve achtergrond, oog voor detail en vele jaren ervaring in de kunst vervaardig ik iedere keer weer een uniek beeld, want elk moment en elk verhaal is persoonlijk. Het beeld is een mooie herinnering die je voor altijd vast kunt houden.

Bodycast biedt de mogelijkheid om een mooie herinnering, een belangrijk persoon of belangrijk moment tastbaar te maken in een driedimensionaal beeld. Ieder detail is zichtbaar en blijft bewaard. Ook kunnen er eventueel voor jou belangrijke of betekenisvolle objecten worden meegecast. Bodycasting biedt de mogelijkheid te komen tot een uniek cadeau voor een jubileum, zwangerschap, geboorte, huwelijk of een afscheid, maar zeker ook gewoon omdat je een mooi beeld in je huis wil hebben, waarvoor je zelf model hebt gestaan. Jouw persoonlijke details, jouw wensen, duurzaam gegoten en op een kunstzinnige manier verwerkt tot een eigenzinnige maar zeer persoonlijke sculptuur.

Werkwijze

In een kennismakingsgesprek bespreken we alle wensen en de mogelijkheden, maar ook afwerking, details en de prijs. Je kunt voorbeelden bekijken om zeker te zijn dat je het gewenste resultaat krijgt. Ik vind het belangrijk dat je je welkom voelt en dat je je op je gemak voelt. Dit kennismakingsgesprek is uiteraard vrijblijvend.

Op basis van een offerte kunnen we dan tot een overeenkomst komen. De volgende stap is dan een afspraak om te casten, dit kan in overleg zelfs op locatie. Het afgieten van het lichaamsdeel of –delen en eventuele objecten gaat op een ontspannen en leuke manier. Hierbij is er voldoende tijd en ruimte is om foto’s te maken. Het bodycasten wordt zo een bijzonder moment voor jezelf of de persoon( personen) waar je mee komt.

         

Hierna begint voor mij het echte werk. Het beeld wordt gegoten in het door jou gekozen materiaal. Ik kan je daarbij een groot aantal opties bieden, zoals porceleingips, kunsthars, gietsteen of zelfs brons. Eenmaal gegoten wordt het beeld afgewerkt en naar wens gepatineerd, geverfd of gespoten. Over het algemeen wordt het beeld vervolgens op een sokkel gemonteerd. Jouw wensen binnen al deze mogelijkheden worden uitgevoerd zoals aangeboden in de offerte en zoals besproken tijdens onze  kennismaking. Eenmaal klaar, maken we een afspraak voor het ophalen van jouw unieke beeld.

 

 

Prijs.

Een prijs stellen we samen vast. Deze hangt af van de uiteindelijke keuze die jij maakt, je individuele wens over de vorm en grootte van het beeld, het gebruikte materiaal, de gekozen bewerking, plaatsing en afwerking.